Ook zo benieuwd naar de vernieuwde ASVV?

vrijdag 8 oktober 2021

De Aanbevelingen voor Verkeersvoorzieningen Binnen de Bebouwde Kom (ASVV) 2021 is dé verzamelplek voor alle kennis over verkeersvoorzieningen binnen de bebouwde kom. Of het nu gaat om het ontwikkelen van parkeerbeleid, de aanleg van een fietspad of busbaan, openbare verlichting, bewegwijzering, wet- en regelgeving of mobiliteitsbeleid: hier vindt u alle beschikbare kennis op één plek.

De ASVV 2021 is op nu al digitaal beschikbaar als kennismodule in de CROW Kennisbank. De offline publicatie in de vorm van een boek volgt op donderdag 4 november 2021, als ze wordt gelanceerd tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres. De ASVV is de meest complete bundeling van kennis over verkeersvoorzieningen binnen de bebouwde kom in één boek. 

Meer ruimte voor voetganger en fiets 

Alle nieuwe kennis en ontwikkelingen op het gebied van verkeersvoorzieningen binnen de bebouwde kom zijn in de ASVV 2021 opgenomen. Bijvoorbeeld nieuwe kennis over voorrangspleinen, antiterrorismemaatregelen, en acceptabele loopafstanden. Bovendien is er in deze nieuwe publicatie meer ruimte voor de voetganger en de fiets en zijn de ontwerpen gemaakt vanuit fiets en voetganger in plaats van vanuit de auto.  

Weer helemaal up-to-date 

Op diverse plaatsen is nieuwe kennis toegevoegd: dat wil zeggen alle door CROW ontwikkelde en gepubliceerde kennis sinds 2012. De verouderde kennis is verwijderd. Ook zijn diverse nieuwe voorzieningen toegevoegd, de maatvoering van bestaande voorzieningen is aangepast aan de nieuwste inzichten en verouderde voorzieningen zijn verwijderd. Ten slotte zijn ook de nieuwe parkeerkerncijfers en verkeersgeneratiecijfers uit de CROW-publicatie 381 ‘Toekomstbestendig parkeren’ overgenomen. 

Digitaal én interactief beschikbaar 

De nieuwe kennismodule is voorzien van tegels waar je eenvoudig kunt doorklikken naar alle informatie over een specifiek onderwerp. Daarnaast zijn er verschillende dynamische functionaliteiten toegevoegd, waaronder invulbare formules, dynamische grafieken en beslisbomen die helpen met het vinden van de juiste voorziening en inhoud op maat. Veel afbeeldingen zijn nu interactief, inclusief boven- en zijaanzicht mét maatvoering. Een grote verandering ten opzichte van de ‘oude’ kennismodule. 

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.