Toch geen verbod op verkoop snorfietsen op benzine in 2025

woensdag 3 augustus 2022

Het kabinet gaat de verkoop van snorfietsen met benzinemotor toch niet verbieden. In het Klimaatakkoord was vastgelegd om dat verbod vanaf 2025 te laten ingaan, maar dat blijkt niet te mogen vanwege EU-regels. Een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bevestigt dat na berichtgeving van NU.nl.

Bron: NOS

Het oorspronkelijke plan was om vanaf 2025 enkel nog elektrische snorfietsen te verkopen. Maar lidstaten mogen dat niet zelf beslissen, omdat dat de interne markt van de EU zou schaden, zegt de woordvoerder. Wanneer het verbod dan wel zou kunnen ingaan, is niet duidelijk.

Het ministerie gaat nu nadenken over andere maatregelen om het doel uit het Klimaatakkoord toch te kunnen halen. Staatssecretaris Heijnen hoopt de plannen uiterlijk in het najaar aan de Tweede Kamer te kunnen presenteren.

Bron: Shutterstock

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.