VK 3/2016: Felix Cohen, directeur VVN
donderdag 26 mei 2016
timer 2 min
'Het gaat niet om VVN, maar om verkeersveiligheid'

Felix Cohen is nu een jaar directeur bij Veilig Verkeer Nederland. Een gesprek over VVN als anti-fragiele organisatie en de uitdagingen van deze tijd. ‘Als de medische sector het voor elkaar krijgt om kankerpatiënten 10 jaar langer te laten leven, dan moet het toch ook lukken het verkeer veiliger te maken voor ouderen?’

 

We spreken Cohen de dag voor het Nationaal verkeersveiligheidscongres, NVVC. De sombere verkeersveiligheidscijfers (meer verkeersdoden) zijn dan nog niet bekend. Maar de trend kent hij, en hij kent ook de risicogroepen: ouderen, fietsers, jongeren.

‘Mensen worden ouder en blijven langer mobiel, dat is positief maar de infrastructuur is daar niet op aangepast. We hebben daar nog geen antwoord op. De samenleving staat nu voor de opgave dat beter mogelijk te maken. En dat moet ook gewoon worden opgelost. Als de medische sector het voor elkaar krijgt om kankerpatiënten 10 jaar langer te laten leven, dan moet het toch ook lukken het verkeer veiliger te maken voor ouderen.’ Het is Cohen ten voeten uit. We gaan niet bij de pakken neer zitten, we gaan er wat aan doen!

 

Lees het hele interview met Felix Cohen: PDF We gaan er wat aan doen!

 
Auteur: Karin Broer / Nettie Bakker

Felix Cohen, directeur VVN

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden