VK2/2017: Mario Jacobs, wethouder Tilburg: ‘Het vervoermiddel van de toekomst? Mijn smartphone!

vrijdag 31 maart 2017
timer 1 min

Tilburg heeft geen mobiliteitsplan meer, maar een mobiliteitsaanpak. Niet langer problemen oplossen met asfalt, maar zoeken naar de wensen van burgers met in de gereedschapskist meer instrumenten dan alleen infra. ‘Uiteindelijk gaat het om de vraag: wat willen we met onze stad?

Mario Jacobs (46) heeft filosofie en psychologie gestudeerd en dat merk je. Hij is niet bang om een filosoof te citeren en houdt van vragen stellen. Ook dit interview begint met een vraag: ‘Hoeveel inwoners heeft Tilburg?’ We schatten 120.000. Het blijken er 213.000 te zijn. Oei!

Jacobs: ‘Jullie hoeven je niet te schamen. Pas was hier een hoogleraar, niet de minste, die zat er ook flink naast. We zijn de zesde stad van Nederland, maar mensen weten het niet. Tilburgers zijn geen hardroepers, we juichen met de handen in de zakken. We horen bij steden als Rotterdam en Enschede: arbeiderssteden waar geldt: niet zeiken, handen uit de mouwen.’

Lees het interview met Mario Jacobs: 'Ik ben een vooruitgangsoptimist' .

 
Auteur: Karin Broer, Nettie Bakker

Mario Jacobs: ‘Tilburgers juichen met de handen in de zakken’.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.