C,mm,n: de auto van de toekomst

vrijdag 26 juni 2009

De Stichting Natuur en Milieu vroeg in 2005 de drie Nederlandse technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente een duurzaam mobiliteitsconcept voor 2020 te bedenken. Vanaf de presentatie op de AutoRAI van 2007 heeft c,mm,n zich ontwikkeld tot een ‘open source community’ voor duurzame individuele mobiliteit. Open source houdt in dat de ontwikkelde mobiliteitsconcepten publiek beschikbaar zijn onder een open source licentie. Belangrijk onderdeel van c,mm,n is de ontwikkeling van de auto van de toekomst. ‘Aan de verdere ontwikkeling van c,mm,n werken wereldwijd meer dan 800 mensen mee. Zij zijn bijvoorbeeld bezig met het stroomlijnen van de auto en de ontwikkeling van een zuinige airco. Op de AutoRAI 2009 van 1 tot en met 11 april is het laatste concept van de auto te aanschouwen, de c,mm,n 2.0,’aldus Maarten van Biezen, teammanager Ruimte en Mobiliteit bij de stichting.

 

Meer info: www.cmmn.org

 
Auteur: Joske van Lith

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden