Deelmobiliteit, vastgoedservice, vervoer over water en AI in NVC-Sessieronde 2

vrijdag 16 oktober 2020

Welke lessen leren we uit de vraaguitval naar deelmobiliteit tijdens de lockdown? En hoe leren we anders denken over vastgoedservice, over vervoer over water en over AI in reisinformatie? Lees de papers die als basis dienen voor twee workshopsessies tijdens ronde 2 van het Nationaal verkeerskundecongres op 29 oktober. En maak uw keuzemenu voor deze dag. Keuzestress? Als congresdeelnemer kunt u de overige sessies later nog eens bekijken.  

Redactie

Discussie: Welke lessen leren we van de vraaguitval naar deelmobiliteit. Door  Martien Das, Rijkswaterstaat WVL en Ananda Groag, Reframe, team MaaS IenW.  
Deelmobiliteit is in Nederland volop in ontwikkeling, maar de lock-downmaatregelen zorgden voor een onvoorziene grote vraaguitval, vooral in de periode maart-april 2020. Deze situatie liet de kwetsbaarheid van deze jonge markt zien, wat belangrijke vragen oproept over de veerkracht en het belang van deze sector voor overheden én voor de groeiende groep gebruikers. In deze sessie de laatste stand van zaken, lessons learned en discussie: heeft overheden een verantwoordelijkheid voor het behoud van het aanbod deelmobiliteit? En zo ja, welke vormen wil je ondersteunen, hoe en waarom? Welke maatregelen zijn er genomen en hoe hebben die uitgepakt? Lees hier de hele paper

Pecha Kucha: Mobiliteit als vastgoedservice. Door Friso Metz en Minze Walvius, Advier
Bij de (her-)ontwikkeling van woongebieden wordt de auto beter gefaciliteerd dan de mens. De ruimte voor de auto-(infrastructuur) en de regelgeving gaan uit van resultaten uit het verleden. De INTERREG-projecten SHARE-North (deelmobiliteit en mobipunten) en MOVE (nieuwe mobiliteitsoplossingen in het landelijk gebied) inspireren gebiedsontwikkelaars te denken en te ontwerpen op basis van de wereldwijde trends die invloed hebben op de mobiliteit.
Lees de hele paper

Pecha Kucha: Vraagafhankelijk vervoer over water is duurzamer, klantvriendelijker en goedkoper dan ov over water. Door Maurice van der Meché, SeaBubbles en Minze Walvius, Advier 
Onderzoek wijst uit dat vraagafhankelijk vervoer de goedkoopste, klantvriendelijkste en meest duurzame oplossing is voor personenvervoer over water. SeaBubbles, Provincie Noord-Holland, Economic Development Board en Waterbus hebben onderzocht of vraagafhankelijk vervoer een alternatief kan zijn voor openbaar vervoer over water.  Een simulatie, uitgevoerd door International Group on Aviation and Multimodal Transport Research van de Hogeschool van Amsterdam, toont aan dat personenvervoer over water op de lijnen met een lage bezetting klantvriendelijker, duurzamer en goedkoper uitgevoerd wordt met meerdere kleinere schepen dan met enkele grote schepen.
Lees hier de hele paper

Pecha Kucha: Harry de digitale reisgids van Den Haag. Hoe worden bezoekers geïnformeerde reizigers? Door Roberto Viana, Avenieuw en Arjen Reijneveld gemeente Den Haag.
Deze presentatie gaat over het combineren van de wereld van artificial intelligence met die van de bereikbaarheid ten dienste van de reizigers en inwoners van Den Haag. De gemeente heeft via het Startup-in-Residence-programma samen met de startup Avenieuw gezocht naar een manier om de bezoekers van de stad zo makkelijk en gericht mogelijk te informeren. Hiervoor een chatbot ontwikkeld, die 24/7 op basis van vele open (private en publieke) databronnen, tijdens het gesprek met de bezoeker de juiste antwoorden geeft over zijn of haar bestemming en de reis ernaartoe.
Lees hier de hele paper

Het Nationaal verkeerskundecongres vindt dit jaar in drie delen plaats: twee digitale bijeenkomsten op 29 oktober en 4 februari en – zo mogelijk - een post-congres op 20 mei op een locatie bij gastheer Provincie Noord-Holland. Bovendien ontvangt u bij inschrijving het boek 'Mobiliteit ontmoet filosofie'.

Meld u graag eenmaal aan voor drie bijeenkomsten op: www.nationaalverkeerskundecongres.nl/inschrijven

NVC
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.