Europees wagenpark wordt steeds duurzamer

woensdag 2 februari 2022

Uit cijfers van The European Automobile Manufacturer’s Association (ACEA) is gebleken dat, ten opzichte van 2020, het aandeel elektrisch aangedreven auto’s dat is verkocht op de Europese automarkt in 2021 is gestegen. Van alle auto’s die in 2021 op de Europese automarkt werden verkocht had ruim 37 procent een (deels) elektrische aandrijving.

De Europese automarkt wordt steeds duurzamer, toch had ook in 2021 het merendeel van de in Europa verkochte auto’s een diesel- of benzineaandrijving. Op benzine aangedreven auto’s zijn veruit de dominantste speler op de Europese automarkt, 40 procent van alle auto’s die in 2021 op de Europese markt zijn verkocht hebben een benzinemotor. In de laatste drie maanden van het afgelopen jaar werd een aanzienlijke daling geconstateerd op de verkoop van op gas aangedreven auto’s. In het laatste kwartaal daalde de verkoop van op gas aangedreven auto’s met bijna 46%.

Evenveel Hybride als dieselauto’s

In 2021 werden ongeveer evenveel auto’s verkocht met een hybrideaandrijving als auto’s met een dieselaandrijving. Diesel- en Hybride-auto’s waren in 2021 beiden goed voor 19,6 procent van het totale marktaandeel. In totaal werden in heel de Europese Unie 1,901,239 hybride-auto’s en 1,901,191 dieselauto’s verkocht. Dit kleine verschil markeert de eerste keer dat binnen de Europese Unie de markt voor Hybride-auto’s de markt voor dieselauto’s heeft ingehaald.

Bron: ACEA

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.