NVC 4 febr: Het verkeer regelen op basis van milieuaspecten in Almere

vrijdag 15 januari 2021

Gemeente Almere, provincie Flevoland en Koninklijke Volker Wesselsonderneming Vialis zijn gezamenlijk een pilot gestart in Almere om het verkeer te regelen op basis van milieuaspecten, zoals geluid, luchtkwaliteit en stikstof vervuiling. Op 4 februari vertellen Martijn van Beek (Vialis) en Sjaak Roosenboom (Gemeente Almere) hoe dit tot nu toe werkt.  

Redactie

Doorstroming wordt nu hoofdzakelijk geregeld op basis van intensiteit (drukte). Maar om de levenskwaliteit en daarmee ook de veiligheid van inwoners te verbeteren, is het noodzakelijk om ook de luchtkwaliteit en het geluid mee te nemen als input voor het regelen van het verkeer. Hoe werkt dat precies? In Almere wordt in een pilot onderzocht hoe het verkeer kan worden geregeld op basis van milieuaspecten. Bekijk alvast het bericht op: https://www.vialis.nl/nl/nieuws/detail/gemeente-almere-provincie-flevoland-en-vialis-vergroten-leefbaarheid-door-meten-omgevingsklimaat.

Aanmelden vóór 4 februari
U kunt zich nog aanmelden voor het Nationaalverkeerskundecongres 2020/2 op 4 februari en dan ook de kennissessies terugzien van het NVC 2020/1 op 29 oktober. Bovendien ontvangt u bij aanmelding het boek ‘Mobiliteit ontmoet Filosofie’. Zie: www.nationaalverkeerskundecongres.nl/aanmelden Bekijk ook het NVC-programma op 4 februari op: www.nationaalverkeerskundecongres.nl/programma

 

NVC 2020

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden