NVC 4 febr: Hoe duurzaam is slim en de Data Top 15

vrijdag 29 januari 2021

NVC-gastheer provincie Noord-Holland verzorgt twee kennissessies op het Nationaalverkeerskundecongres 2020/2 op 4 februari. Chris de Veer van de provincie Noord-Holland legt uit hoe de provincie invulling geeft aan duurzame mobiliteit met haar nieuwe Focus Smart Mobility en Regionale Mobiliteitsplannen. Jasper Soetendal van de Vervoerregio Amsterdam schetst in zijn sessie de nieuwe mogelijkheden van de Data Top 15 voor wegbeheerders.

redactie

Hoe duurzaam is slim?
Chris de Veer: “De Europese Commissie heeft in de net verschenen strategie op duurzame mobiliteit gesteld dat reizen tot 500 kilometer klimaatneutraal moeten plaatsvinden. Wat betekent dit voor het verkeer? En hoe helpt Smart Mobility hierbij?” Zijn sessie gaat in op de wijze waarop de provincie met haar nieuwe Focus Smart Mobility en Regionale Mobiliteitsplannen, denkt hier op een praktische manier invulling aan te geven. De uitdagingen komen hierbij ook aan bod. Bijvoorbeeld als je vrachtwagens prioriteit geeft bij verkeerslichten dan bespaar je uitstoot op de korte termijn, maar ontneem je mogelijk incentives om schonere vrachtwagens te ontwikkelen.

Data top 15 en verkeerskundig inzicht
Jasper Soetendal: ”Hoe kan de Data Top 15 ingezet worden om verkeerskundig inzicht te krijgen? Doel van het landelijke programma 'Digitalisering Overheden' is om er voor te zorgen dat in 2023 alle wegbeheerders 'digitaal capabel in mobiliteit' te zijn. Hiervoor is onder andere de Data Top 15 opgesteld. De nadruk ligt hierbij vaak op het publiceren van data, maar het biedt ook mooie nieuwe mogelijkheden voor wegbeheerders om met deze data aan de slag te gaan. Met een aantal praktische voorbeelden uit de metropoolregio Amsterdam willen laten we zien hoe je de Data Top 15 kunt inzetten om je eigen mobiliteit slimmer te maken.”

Bijwonen
U kunt de sessie van Mirjam de Keizer en Arnold Helfrich bijwonen door u aan te melden voor het Nationaal verkeerskundecongres 2020/2 op 4 februari vanaf 13.00 uur op www.nationaalverkeerskundecongres.nl/inschrijven. U kunt dan ook de kennissessies terugzien van het NVC 2020/1 op 29 oktober. Bovendien ontvangt u bij aanmelding het boek ‘Mobiliteit ontmoet Filosofie’. Bekijk ook het NVC-programma op 4 februari op: www.nationaalverkeerskundecongres.nl/programma

 

 

 

NVC 2020
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.