Peter van der Knaap vertrekt als directeur bij SWOV

vrijdag 18 juni 2021

Peter van der Knaap, directeur-bestuurder van SWOV, vertrekt per 1 september 2021 bij SWOV en start dan bij de directie Internationaal Onderzoek & Beleidsevaluatie, IOB, bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als opvolger van dr. Wendy Asbeek Brusse.  IOB verricht onafhankelijk onderzoek en beleidsevaluatie en levert zo een belangrijke bijdrage aan de kennis over het Nederlandse buitenlandse beleid, ontwikkelingssamenwerking en buitenlandse handel.

Van der Knaap werkte sinds mei 2013 bij SWOV in de functie van directeur. Terugblikkend: “We hebben innovatief en impactvol onderzoek gedaan op fietsveiligheid, veilige wegen, gedrag, voertuiginnovatie én verkeershandhaving. Er is samengewerkt met partners in binnen- en buitenland en we hebben de ‘Staat van de Verkeersveiligheid’ gelanceerd."

Sander de Rouwe, voorzitter van de Raad van Toezicht van SWOV schrijft op de SWOV-site: “Wij zijn Peter van der Knaap zeer erkentelijkheid voor het succesvol leiden van SWOV de afgelopen jaren. Onder zijn leiding heeft de SWOV zich verder ontwikkeld als gezaghebbend instituut voor wetenschappelijk onderzoek naar verkeersveiligheid in Nederland en de wereld. Hij heeft vanuit SWOV en met de verkeersveiligheidscoalitie sterk bijgedragen aan het toenemend besef voor meer verkeersveiligheid. Met en door deze wake-up call voor Nederland gaan we onverminderd door met onze missie: ongevallen voorkomen, letsel beperken en levens redden.”

De werving van de nieuwe directeur-bestuurder van SWOV zal binnenkort worden gestart. Voor meer informatie neemt u contact op via info@swov.nl(link stuurt een e-mail).

Zie ook: Berichtgeving van de Algemene Bestuursdienst

Peter van der Knaap

Peter van der Knaap

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.