Siemens Mobility en OV-vervoerders ontwikkelen MaaS-platform voor Nederland

vrijdag 26 februari 2021
Siemens

Siemens Mobility wil eind dit jaar in de joint venture RiVier (NS, HTM en RET) met een landelijk, MaaS-platform komen. Dit platform maakt geen deel uit van een van de zeven landelijke MaaS-pilots, maar deze aanbieders kunnen er wel op aansluiten. De technologische kern van het MaaS-platform wordt geleverd door Siemens Mobility-dochterondernemingen Hacon en eos.uptrade.

Redactie

Het platform wordt ontwikkeld als een open ecosysteem dat te koppelen is aan bestaande en nieuwe apps van MaaS-leveranciers. De initiatiefnemers roepen MaaS- en mobiliteitsaanbieders op om mee te doen, zodat reizen met het openbaar vervoer, deelfiets, auto, scooter en taxi beter op elkaar aansluit en overzichtelijker wordt.

RET-directeur Maurice Unck zegt namens RiVier: “We verlagen de drempel om een reis met meerdere vervoermiddelen eenvoudig digitaal te plannen, boeken en betalen.” Michael Frankenberg aan, CEO van Hacon en Head of Intermodal Solutions bij Siemens Mobility vindt het inspirerend om te zien hoe NS, RET en HTM de handen ineen slaan om het mobiliteitslandschap in Nederland nog aantrekkelijker te maken.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.