Webinar Covid, mobiliteit en gebiedsontwikkeling

dinsdag 15 december 2020

Zijn veranderingen die we in reisgedrag waarnemen blijvend? Niemand die het zeker weet, dat moet de toekomst uitwijzen. Maar wat doet die onzekerheid met de mobiliteitsplannen en -concepten die worden ontwikkeld? Denk en praat mee op 26 januari tijdens het webinar Covid, mobiliteit en gebiedsontwikkeling.

Door covid reizen we minder met het openbaar vervoer, fietsen en wandelen we meer en wordt de auto vaker gebruikt voor individuele ritten. Ook lijkt de stad te veranderen: men wil meer groen in de stad en mensen willen wat vaker de stad uit. Daarnaast lijken verhuizingen richting het ommeland toe te nemen. 

Onzekerheid en planvorming

Zijn deze veranderingen blijvend? Ook als covid ‘weg’ is? Blijven we (vaker) thuis werken? Gaan we straks weer in de file staan? Blijft fietsen onverminderd populair? Hoe voorkom je ‘files op de hei?’. Is de trek naar buiten blijvend? 

Dit zijn belangrijke vragen waar nu geen wetenschappelijk onderbouwd antwoord op geformuleerd kan worden. Maar deze vragen lopen wel door al onze projecten en strategieën heen. Wat doet deze onzekerheid met de mobiliteitsplannen en concepten die worden ontwikkeld? Daarom agenderen we de discussie en het gesprek hierover: wat zijn onze antwoorden en gedachten?  

Sprekers en thema’s

Tijdens het online seminar spreekt Professor of Urban and Regional Economics Frank van Oort over de aantrekkelijk van de stad. Doctor Giuliano Mingardo spreekt samen met de programmamanager OV-knooppunten Maaike Alles over Hubs en buitenpoorten. Gedragsveranderaar Matthijs Dicke-Ogenia zoomt in op reisgedrag.

Food for thought

Nadenken over de toekomst en je plannen misschien wel bijstellen. Is het nodig? Dat willen we met elkaar bespreken tijdens dit seminar. Dicke is duidelijk: “Vertrouwen op doorbroken gewoontes en goede intenties is naïef. Willen we dat thuiswerken een blijvertje wordt dan moeten we nu de waarde van het thuiswerken verstevigen. En daar hebben werkgevers een belangrijke rol in.”

Alle informatie over dit seminar vind je op www.covidmobiliteitengebiedsontwikkeling.nl. Aanmelden? Klik hier,

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.