Albert Taco Molenaar, gemeente Pijnacker-Nootdorp (VK 6/2012)
dinsdag 30 oktober 2012
timer 1 min

Albert Taco Molenaar, verkeerskundige, gemeente Pijnacker-Nootdorp

Op de foto staat u bij de voetgangersoversteek aan de Oostlaan. Wat maakt deze situatie zo bijzonder voor u?

De voetgangersoversteek maakt onderdeel uit van allerlei maatregelen die de gemeente op dit moment neemt in het centrum van Pijnacker. Hier is in september het nieuwe winkelcentrum geopend. Langs het winkelcentrum loopt de Oostlaan/Westlaan, nog steeds een belangrijke oost-westverbinding door Pijnacker. Het is een drukke gebiedsontsluitingsweg, maar er steken ook veel voetgangers en fietsers over. Ook de ingang van de parkeergarage ligt in de middenberm. De uitdaging is om de doorstroming te garanderen maar ook veiligheid te bieden aan overstekers en afslaand verkeer richting de garage. We hebben onder andere een voetgangersoversteek verplaatst en verhoogd aangelegd en 30 km/uur ingevoerd.

 
Auteur: Margriet Verhoog

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden