Edwin Elgersma, gemeente Apeldoorn (VK 1/2014)
maandag 3 februari 2014
timer 1 min

Edwin Elgersma, verkeerskundige, gemeente Apeldoorn

Wat is er (verkeerskundig) zo bijzonder aan de locatie waar u gefotografeerd bent?

De foto is gemaakt op de Arnhemseweg in Apeldoorn. Komend jaar wordt de weg gereconstrueerd waarbij verkeerskundig gezien het nodige verandert. De Arnhemseweg maakt onderdeel uit van een belangrijke verbinding tussen de centrumring en de stadsring richting Apeldoorn Zuid en de A1. Verkeerskundig gezien wordt een aantal verbeteringen uitgevoerd ten behoeve van de verkeersveiligheid en de doorstroming. Aan beide zijden van de hoofdrijbaan wordt een parallelstructuur gerealiseerd die alleen nog bereikbaar zal zijn via de kruispunten van aansluitende wegen. Bijkomend voordeel is dat er na reconstructie geen directe erfaansluitingen meer zijn op de gebiedsontsluitingsweg.

In het verleden heeft de gemeente Apeldoorn dit principe al eerder toegepast op een vergelijkbare verbindingsweg tussen de centrum- en de stadsring. Na de reconstructie is het alleen nog mogelijk om langs de Arnhemseweg te parkeren via de parallelstructuur. Hierdoor vinden er minder parkeerbewegingen plaats op de hoofdrijbaan wat zowel de doorstroming als de verkeersveiligheid ten goede komt.

 
Auteur: Margriet Verhoog

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden