Marieke van Brussel en Willem Bosch, gemeente Zwolle (VK 4/2014)
maandag 23 juni 2014
timer 1 min

Marieke van Brussel en Willem Bosch, adviseurs verkeer, gemeente Zwolle

Wat is er (verkeerskundig) zo bijzonder aan de locatie waar u gefotografeerd bent?

Dit is de fietsrotonde die we vorig jaar gerealiseerd hebben. De fietsrotonde was onze oplossing voor een kruising van een hoofdfietsroute met een hoofdautoroute. Van tevoren was het spannend of de fietsrotonde ook zou werken zoals we bedacht hadden, vooral omdat het een nog niet bestaand ontwerp was. Inmiddels is hij al ingeburgerd en eigenlijk heel gewoon. Onze buitenlandse gasten noemen het een toonbeeld van ‘cycling paradise’!

Jan Vermeulen, hoofdadviseur Mobiliteit bij de gemeente Arnhem  vroeg in de vorige Verkeerskunde hoe een stad een fietsstad wordt.

Marieke van Brussel en Willem Bosch: ‘Zwolle is fietsstad geworden doordat we al 40 jaar een consistent beleid voeren voor de fiets, zonder bang te zijn om zo nu en dan ook te innoveren. Daarbij wordt het fietsbeleid integraal gedragen in de organisatie en door de Zwolse politiek. Het is onderdeel van onze genen geworden.’

Foto: ANWB/AVD

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden