Mark Cornelissen, gemeente Doetinchem (VK 5/2013)
maandag 2 september 2013
timer 1 min

Mark Cornelissen, verkeerskundige gemeente Doetinchem

Wat is er (verkeerskundig) zo bijzonder aan de locatie waar u gefotografeerd bent?


Deze foto is gemaakt bij het station in Doetinchem. De stationsomgeving heeft geen binding met het centrum en de bereikbaarheid van het station laat te wensen over. Bussen lopen in de spits vertraging op omdat de doorstroming niet goed verloopt. 
 

Ook het wachten/verblijven op het station is niet prettig. Doetinchem is een station met een middenperron. Dit perron is te smal om in de spits de stromen reizigers goed te verwerken. 
 

Momenteel zijn we volop bezig met het ontwerpen van plannen om de stationsomgeving te verbeteren. De komende jaren wordt hier uitvoering aan gegeven. Het trein- en busstation wordt hierdoor een herkenbare plek in de stad. Uiteindelijk moet Doetinchem door de verbetering van het trein- en busstation, stationsplein en de sporenlay-out, de ‘Poort naar de Achterhoek’ worden.

 
Auteur: Margriet Verhoog

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden