Mark Stemerdink, gemeente Amersfoort (VK 1/2012)
dinsdag 7 februari 2012
timer 1 min

Mark Stemerdink, adviseur verkeer en coördinator fietsbeleid, gemeente Amersfoort

Op de foto staat u bij de kruising Hogeweg - Operaweg.  

Wat maakt deze situatie zo bijzonder voor u?

De Hogeweg is de belangrijkste invalsweg naar het centrum van Amersfoort. Deze plek is nu niet echt bijzonder, gewoon een kruispunt met verkeerslichten, maar in de loop van dit jaar gaat hier de schop de grond in en wordt een ongelijkvloerse kruising gebouwd. De Hogeweg wordt verdiept aangelegd en de Operaweg gaat er overheen. Goed voor de doorstroming op de Hogeweg en voor de langzaamverkeersverbinding tussen de wijken Schuilenburg en Liendert. Het project is onderdeel van een grote gebiedsontwikkeling met de bouw van een nieuw zwembad en ruim 800 woningen. Met de ongelijkvloerse kruising en de nieuwe omliggende hoogbouw krijgt deze entree van de stad een enorme metamorfose. Zowel verkeerskundig als stedenbouwkundig dus een grote ingreep. Ik denk dat het mooi gaat worden.

 
Auteur: Margriet Verhoog

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden