Martin Guit, gemeente Rotterdam (VK 2/2013)
zaterdag 16 maart 2013
timer 2 min

Martin Guit, verkeerskundige, gemeente Rotterdam

Op de foto staat u bij het Nieuw Centraal Station Rotterdam. Wat maakt deze situatie zo bijzonder voor u?

'Deze plek weerspiegelt de nieuwe toekomst op het gebied van de mobiliteit van Rotterdam. Een prachtig nieuw Centraal Station als entree van de 21e-eeuwse moderne stad met een aantrekkelijke openbare ruimte waarin – met name – alle vormen van schoon vervoer de Rotterdamse binnenstad bereikbaar en leefbaar houden'!

U heeft het het spel Carambathegame.nl gespeeld. Heeft u daaruit ideeën opgedaan voor ‘een robuuster wegennet’?

Opvallend is te zien dat het verbeteren van de infrastructuur leidt tot meer gebruik. Je kunt ‘asfalt’ blijven uitbreiden, maar er komt een moment om te realiseren dat er voldoende asfalt ligt. Vooral het beter benutten en het beter organiseren van de verkeersstromen en ruimte geven aan andere vormen van de mobiliteit, spelen dan een belangrijke rol.

Ook het spel Carambathegame.nl spelen? Klik hier >>

Tip: Werk eerst rustig de tutorial door (beginnen bij ‘hoe werkt het spel’), neem daar de tijd voor. Kijk daarna tijdens het spelen vooral vaak naar de overzichtskaart, zodat je even rustig kunt bedenken wat je aan het doen bent. Zodra je naar de overzichtskaart kijkt, pauzeert het spel automatisch, dus heb je de tijd om uit te denken wat je kunt doen.

 
Auteur: Margriet Verhoog

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden