Afwisselend programma op Nationaal Fietscongres 2023

dinsdag 21 februari 2023

Professionals kunnen zoals elke voorgaande editie weer sessievoorstellen inzenden voor het Nationaal Fietscongres 2023. Suggesties voor creatieve werkvormen zoals bijvoorbeeld een wereldcafé, filosofisch gesprek, panelgesprek of andere ideeën worden eerder geaccepteerd en opgenomen in het programma. Zo wordt het Nationaal Fietscongres nog gevarieerder dan je van ons gewend bent. Inzenden kan tot en met 20 maart 2023!

Het Nationaal Fietscongres vindt dit jaar plaats in de gemeente Rheden. Rheden is een gemeente met zeven dorpskernen en 43.500 inwoners en grenst aan de Veluwezoom, nabij Arnhem. In 2023 bestaat Rheden 450 jaar. 


In deze gemeente spelen andere vraagstukken dan in de grotere steden. Denk hierbij aan vraagstukken over toerisme en natuur, het faciliteren van woon-werkverkeer of verschillende landeigenaren en daarmee verschillende belangen. 

Op het congres wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze vraagstukken. Wethouder Gea Hofstede zoomt in op de bijzondere relatie die de gemeente met de fiets heeft. Het thema van het Nationaal Fietscongres is in 2023 Natuurlijk Innovatief. Ook Koninklijke Gazelle draagt bij aan het congres. De fietsenfabrikant uit Dieren biedt de congresbezoekers op het precongres de gelegenheid een kijkje in de keuken te nemen door de fabriek te bezoeken. Verder vertelt Gazelle op het congres over de innovaties waaraan het nu werkt.

Wat wil jij doen op het NFC?

Ook jij kunt het programma van het Nationaal Fietscongres mede vormgeven door een sessievoorstel in te dienen. Wat wil jij doen op het NFC? Zitting nemen in een panel, een discussie leiden, een vraagstuk voor een een world-café inbrengen? Dien je voorstel in en zo ontwikkelen wij een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. 

Deel je kennis, inspireer anderen met nieuwe onderzoeken, inzichten, projecten, resultaten en ideeën die de fiets verder brengen. Stuur je sessievoorstel in. Inzenden kan tot en met 20 maart. Alle informatie over het thema en de themalijnen vind je op de website van het Nationaal Fietscongres

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.