ANWB roept op: winterjas uit in auto

donderdag 7 januari 2021

De ANWB raadt automobilisten aan hun winterjas uit te doen, zodra ze achter het stuur stappen. Dat vermindert de kans op ernstig letsel.

 

Dit advies komt er naar aanleiding van een crashtest, die werd georganiseerd door zusterorganisatie ADAC (Allgemeine Deutsche Automobil-Club). In deze labaratoriumproef werd een dagelijkse verkeerssituatie nagebootst. Een volwassen- en kinderpop werden van dikke winterkleding voorzien.

Met een snelheid van 16 km/uur werd overgegaan tot een noodstop, waarmee de situatie vergelijkbaar is met een kopstaartbotsing in het stadsverkeer. Door de vulling van de winterkleding, zit er ruimte tussen de riem en het lichaam en snijdt de riem bij een dergelijke situatie tot een snee in de buik.

Bekijk hier de crashtest van de ADAC.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.