Building the Cycling City

woensdag 19 december 2018
timer 2 min
In hun boek ‘Building the Cycling City’ laten auteurs Melissa Bruntlett en Chris Bruntlett in tien hoofdstukken zien hoe de ervaringen met fietsstimulering die Nederlandse steden sinds de jaren zeventig hebben opgedaan, kunnen worden toegepast in steden in de Verenigde Staten en Canada.

Het gaat dan om het toepassen van principes die hier al hun nut hebben bewezen. Voorbeelden daarvan zijn het scheiden van snelle en langzame verkeersstromen en het ontwikkelen van een netwerk van goed berijdbare fietspaden die voor iedere gebruiker veilig zijn. Het boek beschrijft bovendien onder meer hoe steden als Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven zich na de Tweede Wereldoorlog vooral ontwikkelden als autosteden, waarbij wonen, werken en recreatie in verschillende stadsdelen afspeelden.

Elk van deze steden realiseerde zich vroeger of later de negatieve gevolgen hiervan voor de leefbaarheid en verkeersveiligheid, en koos – vaak onder druk van de inwoners – als oplossing een (veel) grotere rol voor de fiets en moderne fietsinfrastructuur, waaronder het concept van de trein in combinatie met de OV-fiets. Ook de opkomst van de bak- en vrachtfiets (cargo bike) wordt besproken. Als vervanger van auto’s en busjes zal dit type fiets steeds onmisbaarder worden, aldus de auteurs.


Lees de hele recensie van Anda Schippers op https://www.fietsdiensten.nl/building-the-cycling-city/

 
Auteur: Anda Schippers

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.