Cycling Cities - The Rotterdam Experience

donderdag 21 november 2019
timer 2 min
Rotterdam presenteerde de 'Fietskoers 2025', waarin het belang van het fietsparkeren én het belang van een goede infrastructuur belangrijke aandachtspunten zijn. Tegelijkertijd is de uitgave 'Cycling Cities - The Rotterdam Experience' uitgegeven.

De boodschap van de Rotterdamse fietsvisie: 'Vaker de fiets pakken!'. De fiets speelt een belangrijke rol in het bereikbaar houden van de stad. 62 procent van de Rotterdammers verplaatst zich lopend, met de fiets of met het ov. Dagelijks leggen de Rotterdamse fietsers samen meer dan 1 miljoen kilometer af.

De Rotterdamse Fietsalliantie
Een nieuw initiatief in Rotterdam, de Fietsalliantie. De organisaties in de alliantie hebben het belang van fietsen hoog in het vaandel staan. Zij bundelen hun krachten in de vorm van invloed, kennis en ervaringen om stappen te maken in de groeiende fietscultuur in de stad. De samenwerking tussen de alliantiepartner BMX Fietsschool en basisschool De Globetrotter is hier een mooi voorbeeld van.

Cycling Cities
Het boekenconcept 'Cycling Cities' is een ode aan de fiets en de fietser, en heeft nu een Rotterdamse editie uitgebracht onder de titel 'Cycling Cities - The Rotterdam Experience'. Het eerste exemplaar is door auteur Ruth Oldenziel uitgereikt aan wethouder Judith Bokhove. Het boek brengt met foto’s, interessante feiten en cijfers een 100 jaar fietsen in Rotterdam in beeld.

Wethouder Judith Bokhoven (links) en hoogleraar techniekgeschiedenis Ruth Oldenziel (rechts)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.