Factsheet: MONO onderzoek - Vervoerregio Amsterdam

maandag 4 april 2022

In opdracht van de Vervoeregio Amsterdam heeft Verkeer & Meer onderzocht hoe het er in de 14 gemeenten van de Vervoerregio voor staat met het telefoongebruik in het verkeer. Het onderzoek heeft geresulteerd in een overzichtelijke facsheet met daarin de onderzoeksresultaten. 

Uit het onderzoek is onder andere gebleken dat de meerderheid van de ruim vijfhonderd respondenten hun smartphone niet in het verkeer gebruikt. Toch geeft meer dan een kwart (27%) van de respondenten aan weleens een boete te hebben gekregen voor het gebruik van de telefoon tijdens het rijden in de auto. Onder de categorie fietsers ligt dit aandeel op 9 procent. Tegelijkertijd zet slechts iets meer dan één op de tien inwoners de niet-storen-functie aan om afleiding te voorkomen.

Bekendheid van het MONO-campagnelogo

Vier op de tien ondervraagden (40%) kent het MONO-logo en kan benoemen waar het voor staat. Bijna vier op de tien (37%) geeft aan het logo wel ergens van te herkennen, maar weet niet waar het voor staat. 23% herkent het logo niet. Het kennen van het logo én de betekenis is het hoogst onder 25 – 65-jarigen. Het herkennen (dus zonder de betekenis te kennen) is juist het hoogst onder 18 – 45-jarigen. Hoger opgeleiden kennen het logo én de betekenis vaker dan lager en middelbaar opgeleiden.

Klik hier om de volledige Factsheet te bekijken. 

(Bron: Verkeer & Meer - Vervoerregio Amsterdam)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.