IenW onderzoekt knelpunten voor anderhalve meter in kleinere gemeenten

woensdag 17 juni 2020

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft in samenwerking met enkele gemeenten een stedelijke monitor opgezet. Deze monitor moet inzicht geven in onder andere de ontwikkelingen van de mobiliteit en knelpunten in de openbare ruimte en het verkeer bij de deelnemende gemeenten.  Naast data en informatie uit projecten van enkele grote steden die deelnemen, vindt IenW het belangrijk om ook inzicht te krijgen in de situatie in kleinere gemeenten. Daarom heeft het Ministerie DTV Consultants gevraagd om in samenwerking met de gemeenten Borne (23.000 inwoners) en Opmeer (11.700 inwoners) de onderzoekstool Prikker op de Kaart beschikbaar te stellen voor deze gemeenten.

Met de online tool kunnen overheden hun inwoners vragen om mee te denken over locaties waar het lastig is om anderhalve meter afstand te houden. Deze kunnen zij online aangeven op een kaart van hun stad, dorp of gemeente. Met prikkers markeren inwoners mogelijke knelpunten en kunnen meteen ook de oorzaak van het knelpunt aangeven. Hiernaast kan men ook een oplossing aandragen.

Laagdrempelige onderzoekstool

Robert Hulshof, beleidsadviseur bij het ministerie: “Wij vinden het belangrijk om bij zowel enkele grote als kleine gemeenten te monitoren waar knelpunten optreden en kansen liggen in tijden van deze crisis. Kleine gemeenten beschikken doorgaans over weinig lokale data en daarom hebben we in samenwerking met  twee kleinere gemeenten dit onderzoek uitgerold. De tool van DTV Consultants is snel inzetbaar en door haar visuele opzet laagdrempelig. Ideaal om een inventarisatie te doen.”

Beeld: DTV

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.