Inspiratieboek snelle fietsroutes (VK 3/2014)

maandag 28 april 2014
timer 2 min

Via een snelle fietsroute tussen woon-, werk- en onderwijslocaties is het voor forensen en scholieren aantrekkelijker om de fiets te pakken. Fietsen zorgt voor minder files en het milieu en onze gezondheid hebben er baat bij. Tien jaar kennis van en ervaring met snelle fietsroutes is gebundeld in de CROW-publicatie: Inspiratieboek snelle fietsroutes.

Investeren in snelle fietsroutes is meer dan alleen investeren in infrastructuur. Belangrijke factoren zijn lopende mobiliteitstrajecten, ruimtelijk beleid, stedenbouwkundige en landschappelijke vormgeving en communicatie. Hoe zet je zo'n project het best op? Welke lessen zijn al geleerd uit aangelegde routes? Wat is de rol van communicatie? De kennis uit deze uitgave inspireert en biedt handvatten.

Op dit moment zijn er ruim 25 snelle fietsroutes in Nederland gerealiseerd. Zo liggen er routes tussen Den Haag en Leiden, Enschede en Hengelo en Utrecht en Breukelen. Voor de komende jaren zijn er plannen voor nog eens ruim 600 kilometer aan routes. Deze ontwikkeling past in de huidige tijd. De opkomst van de elektrische fietsen (e-bikes) in combinatie met snelle fietsroutes zorgt dat meer forensen overstappen op de fiets.

De publicatie is te bestellen via de website van CROW. De kennis is ook beschikbaar in de Online Kennismodule Fiets.

 
Auteur: Margriet Verhoog

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.