Lagere brandstofprijs resulteert nog niet in hogere snelheden

donderdag 28 april 2022

De prijs aan de pomp is de afgelopen tijd gedaald. Dat heeft alles te maken met de verlaging van de accijnzen op diesel en benzine. Toch zorgt die prijsafname niet voor hogere snelheden in het verkeer. "Nadat de accijnzen op diesel en benzine zijn verlaagd, hebben we het gaspedaal niet weer wat dieper ingedrukt." zo concludeert Marlous Hovestad, verkeerskundige en data-analist bij het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW). 

Uit eerder onderzoek van het NDW bleek dat hogere brandstofprijzen resulteerden in een daling van de gemiddelde snelheid. Weggebruikers verlaagden hun snelheid om brandstof te besparen. Nu de brandstofprijzen weer dalen heeft het NDW hetzelfde onderzoek opnieuw uitgevoerd. Belangrijkste conclusie: als kosten lager worden, passen we ons gedrag dus niet direct aan. Automobilisten rijden na het dalen van de brandstofprijs nog steeds minder snel. 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Dat die ze de belasting truukendoos die ze in Nederland hebben volledig opentrekken, om onze portemonaye leeg te plunderen, wordt nu duidelijk wanneer je op vakantie gaat. In Frankrijk waar de laatste jaren de benzineprijzen altijd hoger waren dan in NL, blijkt nu dat het hier een paradijs is geworden op hetzelfde niveau als België! We worden door Ruttes-VVD nog steeds belazerd.

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.