Nieuwe voorzitters Mobiliteitsalliantie: Steven van Eijck en Marjan Rintel

vrijdag 16 april 2021

Steven van Eijck (voorzitter RAI Vereniging) en Marjan Rintel (president-directeur NS) zijn de nieuwe voorzitter en vicevoorzitter van de Mobiliteitsalliantie. Van Eijck volgt scheidend ANWB-directeur Frits van Bruggen op in zijn functie als voorzitter van de Mobiliteitsalliantie. Marjan Rintel neemt het vice-voorzitterschap van Van Eijck over. In de Mobiliteitsalliantie werken 25 grote organisaties op het gebied van mobiliteit aan de transitie naar een slim, flexibel, duurzaam en veilig mobiliteitssysteem.

Redactie

RAI Vereniging-voorzitter Van Eijck stond als medeoprichter aan de wieg van de Mobiliteitsalliantie. De afgelopen twee jaar zette hij zich in voor het positioneren van de Mobiliteitsalliantie als gesprekspartner over de inrichting van het nationale mobiliteitssysteem en het verankeren van mobiliteit in landelijke en regionale plannen. Met het vertrek van Frits van Bruggen bij de ANWB en als voorzitter van de Mobiliteitsalliantie, is het een logische stap voor Steven van Eijck om in de rol van voorzitter te stappen. NS president-directeur Marjan Rintel neemt het stokje van Steven van Eijck als vicevoorzitter over.

Mobiliteitspassage

Van Eijck kijkt ernaar uit om met alle leden van de alliantie de mobiliteit in Nederland verder te verbeteren. “We staan als samenleving voor grote opgaven. Een optimale mobiliteit draagt bij aan de oplossing van vraagstukken op het gebied van wonen, van verduurzaming, van economische groei en bovenal, mobiliteit draagt bij aan een gezonde samenleving. Dat vraagt om scherpe keuzes om ervoor te zorgen dat mobiliteit een prominente plek krijgt in het regeerakkoord inclusief bijbehorende financiering. Wij hebben recent alvast een aanzet gedaan voor de mobiliteitspassage voor het regeerakkoord dat pan klaar kan worden overgenomen." 

Lef en ambitie

Marjan Rintel
Marjan Rintel

Ook Marjan Rintel kijkt ernaar uit om zich in te zetten voor de mobiliteit: “Nu is de tijd om met lef en ambitie te investeren. We moeten groot denken, want er komt - vroeg of laat - een tijd na corona en dan is optimale mobiliteit harder nodig dan ooit."

 

Meer informatie? Kijk op www.mobiliteitsalliantie.nl

Lees ook het interview met Steven van Eijk uit de serie 'Het goede doen': 'Meester in goede werken.'

 

 

Steven van Eijck

Steven van Eijck

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden