Onderzoeksrapport Effect Kantmarkering Fietspaden

dinsdag 23 november 2021

In de provincie Zeeland is op een gedeelte van het fietspad langs de N670 kantmarkering aangebracht, met als doen het gedrag van fietsers te veranderen en de verkeersveiligheid te verberen. DTV heeft de effectiviteit hiervan onderzocht. Dat meldt CROW.

Langs een gedeelte van het fietspad is kantmarkering aangebracht. De provincie Zeeland wil graag weten of dit effectief is en wellicht ook elders toegepast kan worden. Eind 2019 is een nulmeting gedaan, bestaande uit cameraregistratie en een enquête onder de gebruikers van het fietspad. Het onderzoek betreft het fietspad tussen de Goessestraatweg en de Monnikendijk, beide in Kapelle. 

De markering is in maar 2020 aangebracht. De provincie wil nu een '1-meting' uitvoeren om zo het effect te bepalen. Deze meting is door DTV uitgevoerd. 

Leer hier het hele rapport.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat een zinloos onderzoek. Meten op een mooi recht stuk, en bij regen of duisternis werd de meting gestopt! Kantmarkering heb je het meest nodig bij SCHEMER, DUISTERNIS, VERBLINDING, REGEN, MIST, BOCHTEN, UITRITTEN, KRUISINGEN, ONREGELMATIGHEDEN, ONDUIDELIJKE BERMRAND. Nu gaan de beleidsmakers conclusies trekken op grond van deze irrelevante metingen. Gaan jullie straks windjacks beoordelen op een warm zomerstrand met een licht briesje? e.ferguson@antenna/nl

Het is nodig om niet "Knelpunten" te verbeteren maar aandacht te geven aan hele FIETSROUTES. Verken alle belangrijke routes (woonwijk naar winkelcentrum, school, station, bushaltes, recreatieplek, enz). Voor kwetsbare fietsers (moeder met kind op fiets of meefietsend, ouderen, minder validen, ...) is EEN ENKELE "te moeilijke plek" genoeg om de hele route onmogelijk te maken. Dan fiets je dus niet. Elimineer dus eerst alle blokkadepunten. Ga pas daarna "algemeen verbeteren". e.ferguson@antenna.nl

Iets meer dan 18 jaar geleden moest ik nog na mijn late dienst met de brommer naar huis rijden. Ik reed toen ook via bromfietspaden en 60Km parallel wegen naar huis die geen belijning hadden. Als dan mijn route ook gedwongen links van de weg lag, dan werd mijn koplamp nauwelijks gezien en bleven de automobilisten met met grootlicht gewoon doorgaan, zodat ik niets meer zag en moest stoppen en soms in de berm geraakte.
het is dus geen overbodige luxe om meer belijning voor fietspaden, maar ook 60 Km wegen zijn ook erg gevaarlijk daardoor! Deze missen voor auto's ook de midden belijning vooral in bochten!

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.