Onderzoeksrapport Effect Kantmarkering Fietspaden

dinsdag 23 november 2021

In de provincie Zeeland is op een gedeelte van het fietspad langs de N670 kantmarkering aangebracht, met als doen het gedrag van fietsers te veranderen en de verkeersveiligheid te verberen. DTV heeft de effectiviteit hiervan onderzocht. Dat meldt CROW.

Langs een gedeelte van het fietspad is kantmarkering aangebracht. De provincie Zeeland wil graag weten of dit effectief is en wellicht ook elders toegepast kan worden. Eind 2019 is een nulmeting gedaan, bestaande uit cameraregistratie en een enquête onder de gebruikers van het fietspad. Het onderzoek betreft het fietspad tussen de Goessestraatweg en de Monnikendijk, beide in Kapelle. 

De markering is in maar 2020 aangebracht. De provincie wil nu een '1-meting' uitvoeren om zo het effect te bepalen. Deze meting is door DTV uitgevoerd. 

Leer hier het hele rapport.

 

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden