Opnieuw onderzoek naar reisgedrag Friezen

dinsdag 16 november 2021

Sinds de beperkende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het reisgedrag van veel inwoners van Friesland veranderd. Om beter zicht te krijgen op het reisgedrag voert de provincie Friesland opnieuw onderzoek uit.

De provincie Friesland wil graag weten hoe mensen reizen, hoe vaak mensen reizen en of de manier van reizen verschilt met de wijze waarop men dat voor corona deed. Hetzelfde onderzoek werd in april 2020, net na de uitbraak van corona, ook al uitgevoerd.

Minder verkeer

In het eerste halfjaar van 2021 was er aanzienlijk minder verkeer op de wegen in Friesland in vergelijking met de situatie voor de beperkende maatregelen. In het derde kwartaal van 2021 was het drukker op de Friese wegen als in dezelfde periode in 2019. Het aantal reizigers in het openbaar vervoer ligt dertig procent lager ten opzichte van de aantallen in het derde kwartaal van 2019.

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder: "We willen inwoners graag vragen naar hun reisgedrag vóór en tijdens de verschillende maatregelen die vanwege corona getroffen zijn. We hopen die inzichten te kunnen benutten in ons verkeersbeleid."

Op het moment dat de maatregelen volledig opgeheven zijn laat de provincie opnieuw onderzoek doen. Naar verwachting is dit in de loop van volgend jaar. Onderzoeksbureau Moventem verzamelt de gegevens.

Inwoners van Friesland kunnen meedoen aan het onderzoek via www.fryslan.frl/reisonderzoek.

Opnieuw onderzoek naar reisgedrag Friezen
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.