Samen HARD De file voorbij…

vrijdag 19 december 2014
timer 1 min

De verkeerskunde is een wereld van (verkeers)modellen, vuistregels en verordeningen. Mij valt op dat gebruikersbehoeften vrijwel altijd worden bedacht door de professionals. Of die ook overeenkomen met de werkelijkheid is maar zeer de vraag.

Altijd Nagaan, Nooit Aannemen vormt een acroniem (ANNA) die meer mensen zouden moeten gebruiken. Maar ja, hoe doe je dat?


Bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met actieve automobilisten. Kees van der Waal is zo'n actieve betrokken bestuurder. Niet alleen als burger, maar ook als professioneel chauffeur. In zijn boek ‘(Samen HARD) De file voorbij…’ houdt hij een warm pleidooi voor maatregelen die het rij- en reisgedrag van automobilisten positief beinvloeden. Zijn motto: samen HARD (Houd Afstand Rij Door).

Is zijn rapport wetenschappelijk onderbouwd? Nee. Is het een gelikt consultancyrapport? Nee. Het is een verzameling van ideeën, waarvan er veel de moeite waard zijn om serieus te nemen.

ANNA gebruikt NIVEA

Later we actieve weggebruikers als Kees omarmen. We hoeven dan Niet In te vullen Voor Een Ander. De NIVEA gebruikende zuster ANNA heeft meer te zeggen over verkeerskunde dan je denkt. Met dank aan Kees.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden