2 juni NFC: Walkshop Shared Mobility Rocks!

vrijdag 20 mei 2022
NFC 2022

Een walkshop over deelmobiliteit. Dat wil zeggen: een workshop door Friso Metz (Advier) tijdens een wandeling door Enschede aan de hand van tien gouden regels en inspirerende (inter)nationale voorbeelden. Ze komen uit de verzamelbundel ‘Shared Mobility Rocks’ van het EU-project SHARE-NORTH. Deze walkshop, meer workshops en kennissessies rond fietsthema’s worden gepresenteerd op 2 juni tijdens het Nationaal Fietscongres in Fiets- en Gastheerstad Enschede. ‘Zoek de grens op!’ is het thema van het tienjarige NFC; een  jubileumcongres.

Deelmobiliteit is breed in opkomst: het aantal mogelijkheden om vervoermiddelen en ritten te delen, neemt zienderogen toe, steeds meer partijen hebben interesse in deelmobiliteit en steeds meer steden willen er iets mee. Maar waar gaat het nu precies om? Wat werkt en wat niet? Wat is de rol als gemeente?

Maatschappelijke impact
 

Tijdens het EU-project SHARE-North is een boek samengesteld met verzamelde state-of-the art kennis over deelmobiliteit. De onderwerpen daarin variëren van de maatschappelijke impact, hubs, MaaS en beleid tot en met internationale praktijkvoorbeelden.

Hogere kwaliteit van leven

Het boek laat zien dat deelmobiliteit leidt tot een lagere autoafhankelijkheid en een hogere kwaliteit van leven. En tot een verschuiving van autogebruik- en bezit naar multimodaliteit. Het bevordert bovendien zero-emissievervoer, zoals lopen, fietsen en openbaar vervoer. Ook blijkt er een sterke synergie tussen de verschillende vormen van deelmobiliteit. Deze uitkomsten staan haaks op het sentiment dat deelvervoer vooral concurreert met lopen, fietsen en openbaar vervoer.

Walk

Tijdens een walkshop geeft EU-projectpartner Friso Metz (Advier) een inspirerend inkijkje, al lopend door Enschede. Na een korte introductie op de impact van deelmobiliteit en op de stelling dat deelmobiliteit leidt tot een hoger fietsgebruik, krijgen deelnemers ‘10 gouden regels’ uitgereikt en gaan hierover in discussie.

Vooraf inlezen?

Bestel het boek ‘Shared Mobility Rocks! A planner's guide to the shared mobility galaxy’ van Friso Metz (projectpartner Advier) en Rebecca Karbaumer (projectpartner Bremen).

Meer congresinformatie:

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.