De eerste HOOR ‘Ns-krant is uit

woensdag 21 april 2021

Projectpartners in het KIEMHBO-onderzoeksproject ‘HOOR ‘NS’ – dat staat voor Historisch onderzoek naar de ontwikkeling van rijhulpsystemen in Nederland - doen in een passend historische vorm periodiek verslag van hun onderzoek dat zich richt op de integratie van historie en technische innovaties. De eerste krant is gewijd aan Rijhulpsystemen, wat zijn dat? Welke link is er met Hollands Glorie: de DAF Variomatic en welke relaties werden er eerder al gelegd met verkeersveiligheid? 

Redactie

In januari startte project HOOR ‘Ns en zal eind dit jaar afronden met een symposium. Met een aantal projectpartners spraken de onderzoekers bij de start de opzet, focus en doelen. Voor zowel de onderzoekers als de aanwezige partners was het verhelderend om deze deelonderwerpen door te spreken en na te denken over het meest optimale plan van aanpak. Belangrijk, want KIEMHBO- projecten zijn het meest gebaat bij actieve deelname van de projectpartners. Deze projecten zijn nadrukkelijk bedoeld voor het exploreren van nieuwe onderzoeksvragen, samenwerkingsverbanden of methodieken. 

Voor regievoerder HAN-Automotive Research, is het project op alle punten “Zeer innovatief”, zo meldt de krant: “Het consortium bestaat uit vrijwel allemaal nieuwe partners en ook de combinatie van verschillende kwalitatieve onderzoeksmethoden voor het beantwoorden van deels historische en deels contemporaine en toekomstgerichte vragen is binnen HAN-AR niet alledaags.” De  gekozen vorm en opzet maken de weg vrij voor een onderzoeksproject dat zal leiden tot verbreding van kennis over de ontwikkeling van rijhulpsystemen, aldus de HOOR ‘Ns-‘redacteuren’ Nina Veders (HAN-docent),  Marith Dieker (HAN-onderzoeker) en Marcus Popkema (associate lector Windesheim).

Met deze periodieke onderzoekpublicaties doen zij regelmatig verslag van de ontwikkelingen binnen het project. Maar dat niet alleen. Lezers van ‘de krant’, worden van harte uitgenodigd om te reageren op de inhoud. Reacties leiden “wellicht tot nog meer verdieping van ons onderzoek”, aldus de onderzoekers.

 
Klik hier voor de eerste onderzoekskrant en het reactieformulier.

 

 

 

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden