Blik op de toekomst

woensdag 16 december 2020

Traffic-Care levert al jaren de Zebra-Safe installaties. Door actieve verlichting in het wegdek voor en na voetgangers- en fietsersoversteekplaatsen worden automobilisten tijdig geattendeerd op aankomend verkeer, zodat de voetgangers en fietsers veilig kunnen oversteken.

“Wij zijn echte specialisten op dit gebied”, vertelt Stan de Lie van Traffic-Care. “Je kunt bijna zeggen dat wij ons 24 uur per dag bezighouden met deze installaties. We bouwen we zelf, we installeren ze zelf en we beheren we zelf. Als we iets willen ontwikkelen, sluiten we ons bij wijze van spreken op in een klooster en komen er pas uit als we helemaal tevreden zijn, als de innovatie perfect is.”

Mike de Lie, ook van Traffic-Care, vult aan: “We hebben jarenlange ervaring met onze installaties. Als wij iets bouwen, dan blijft het ook draaien. We bieden ook alle gewenste service na aflevering. Tot volle tevredenheid. Dat blijkt ook wel, in Nederland en België hebben we ondertussen zo’n 150 installaties liggen, en dat worden er steeds meer.”

De installaties werken door middel van betrouwbare en moderne detectiemethodes, zoals infrarooddetectie  of thermische videocamera’s. De installaties in het wegdek zijn voorzien van goed zichtbare LED-lampen. Traffic-Care wordt dan ook geregeld gevraagd voor het plaatsen van nieuwe installaties.

De installaties zijn goed voorbereid op het huidige en toekomstige verkeer. Zo heeft het bedrijf bij de aanleg van een fietsbrug in Cuijk een installatie gebouwd om de fietsers veilig over te laten steken. “De fietsers zijn daar vrijwel volledig onttrokken aan het zicht van het autoverkeer. Er is gekozen voor infrarood-detectie van fietsers op ongeveer 25 meter afstand vanaf de oversteekplaats, zodat de signalering bij de oversteekplaats tijdig gaat branden, ook bij aankomende e-bikes.”

Stan de Lie van Traffic-Care ziet dat ook gemeenten en wegbeheerders investeringen in veiligheid niet uit de weg gaan. “De aankoopprijs is steeds vaker van ondergeschikt belang aan de onderhouds- en meerjarenkosten, de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de installaties. We ontwikkelen onze installaties dan ook steeds verder, om ze nog veiliger en betrouwbaarder te maken. Zo willen we de kwaliteit en de veiligheid op de weg vergroten.”

Meer informatie

Traffic-Care

www.traffic-care.nl

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.