Doorrijhoogte (VK 3/2011)
maandag 2 mei 2011
timer 2 min

In deze rubriek behandelen we vragen van weggebruikers over verkeerskundige situaties. We leggen deze vraag voor aan W. F. Seiler, ANWB Bewegwijzering, maar zijn benieuwd of u dit probleem in uw gemeente tegen bent gekomen en hoe u dit zou oplossen. Reageer!

 

Vraag: Chris van Leeuwen, Hasselt

‘Vaak is de maximale doorrijhoogte van parkeergarages pas af te lezen als je al in de rij voor de inrit staat. Dan blijkt dat je auto - of in mijn geval bedrijfswagen - te hoog is. Het is dan een heisa om daar weer uit te komen met alle ergernis van overige bestuurders die achter je staan te wachten en verkeersgevaarlijke situaties die hierdoor ontstaan. Zou het niet handiger zijn om de doorrijhoogtes al op de bewegwijzeringsborden aan te geven die naar de parkeergarage leiden? Zo is meteen voor iedereen duidelijk of hij/zij daar met zijn auto in kan en worden vervelende situaties voorkomen.’

 

Antwoord: W.F. Seiler, manager procesondersteuning, ANWB Bewegwijzering

‘Ons advies aan gemeentes bij het opzetten en invullen van bewegwijzering/wegwijzers onder andere naar parkeergarages is om de verkeersborden juist niet te vermengen met de wegwijzers om verschillende redenen. Het leidt de weggebruiker af, het formaat is te klein, de verwarring die kan ontstaan door een combinatie van verkeersbord en wegwijzer. En als laatste punt, het doet iets met de rechtsgeldigheid van verkeersborden.

Wel is het zo dat wij het - net als u - belangrijk vinden dat u tijdig weet of u wel of niet gebruik kunt maken van een parkeergarage. Als extra voorwaarschuwing kan daarvoor een wettelijk bord L10 geplaatst worden, waarin het bord C19 is opgenomen.

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden