Parkeerplaatsen gehandicapten (VK 5/2010)
dinsdag 10 augustus 2010
timer 2 min

In deze rubriek behandelen we vragen van weggebruikers over verkeerskundige situaties. We leggen deze vraag voor aan de betreffende gemeente maar zijn ook benieuwd of u dit probleem in uw gemeente tegen bent gekomen en hoe u dit zou oplossen. Reageer!

 

Vraag: de heer P. Jansen, Meerssen

'In onze gemeente is het parkeren voor gehandicapten gratis. Dit in tegenstelling tot diverse andere gemeenten. Tocht wordt dit nergens op of in de nabijheid van parkeermeters en -borden vermeld. Dit schept verwarring. Waarom wordt dit niet aangegeven? Hoe kan dit in Meerssen, maar ook landelijk, helder en eenduidig worden gecommuniceerd aan gehandicapte automobilisten?' 

 

Antwoord: gemeente Meerssen 

'In Meerssen-centrum geldt betaald parkeren. Speciaal voor gehandicapten zijn dichtbij de winkels en andere voorzieningen in het centrumgebied parkeerplaatsen gerealiseerd, waar mensen met een gehandicaptenparkeerkaart gedurende maximaal 30 minuten (dit ter bevordering van de doorstroming) gratis kunnen parkeren.

Helaas bleek de informatieverstrekking bij de betreffende parkeerplaatsen tot verwarring te leiden. De huidige aanduiding (maximale tijdsduur / logo parkeerschijf) op het onderbord zal worden uitgebreid met de opdruk 'gratis'. Deze aanpassing maakt voor iedereen duidelijk dat geen kosten zijn verbonden aan het parkeren op deze parkeerplaatsen. 

Verder heeft de gemeenteraad onlangs besloten dat mensen met een gehandicaptenparkeerkaart ook op overige betaald-parkeerplaatsen in het centrum gratis mogen parkeren. Hier kan men de auto desgewenst langer parkeren, maar deze parkeerplaatsen liggen niet altijd dichtbij de winkels cq. overige voorzieningen. Dit besluit is destijds officieel bekendgemaakt via de gemeentelijke website en het lokale weekblad. De gemeente Meerssen zal deze informatie jaarlijks op deze gebruikelijke manier blijven verstrekken. Voor een verdere toelichting van de plannen gaan we de inwoners van Meerssen, in het bezit zijnde van een gehandicaptenparkeerkaart, persoonlijk aanschrijven.'

 

Reacties

Marina 28/09/2010 22:01 

de mogelijkheid om dit op de betaalautomaat te vermelden is die aanwezig? Mensen van buitenaf die van deze mogelijkheid om gratis te parkeren, buiten de invalidenplaatsen gebruik kunnen maken, weten dat anders ook niet.
verkeerskunde artikel

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden