De tweede HOOR ‘Ns-krant is uit: Volg het archiefonderzoek en partnerbezoeken

donderdag 22 juli 2021

HOOR’NS staat voor Historisch Onderzoek naar de Ontwikkeling van Rijhulpsystemen in Nederland. Projectpartners in dit KIEMHBO-onderzoeksproject doen in een passend historische vorm periodiek verslag van hun onderzoek dat zich richt op de integratie van historie en technische innovaties. De eerste krant werd gewijd aan Rijhulpsystemen: Wat zijn dat en aan de link met verkeersveiligheid. De tweede krant doet verslag van archiefonderzoek, partnerbezoeken en interviews. Ook zijn vijf internationale HAN Automotive studenten begonnen aan minorproject ‘reverse engineeren’ van ADAS.   

Redactie

In januari van dit jaar startte project HOOR ‘Ns en zal eind dit jaar afronden met een symposium. Voor regievoerder HAN-Automotive Research, is dit onderzoeksproject op alle punten “zeer innovatief”, zo melden zij in de eerste krant: “Het consortium bestaat uit vrijwel allemaal nieuwe partners en ook de combinatie van verschillende kwalitatieve onderzoeksmethoden voor het beantwoorden van deels historische en deels contemporaine en toekomstgerichte vragen is binnen HAN-AR niet alledaags.” De  gekozen vorm en opzet maken de weg vrij voor een onderzoeksproject dat zal leiden tot verbreding van kennis over de ontwikkeling van rijhulpsystemen, aldus de HOOR ‘Ns-‘redacteuren’ Nina Veders (HAN-docent),  Marith Dieker (HAN-onderzoeker) en Marcus Popkema (associate lector Windesheim).

Met de HOOR N’s-Kranten doen de onderzoeksredacteuren regelmatig verslag van de ontwikkelingen binnen het project.

Klik hier voor de tweede onderzoekskrant.

HOOR N's krant 2
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.